Miód rzepakowy

Miód rzepakowy

Miód rzepakowy w stanie płynnym ma jasnożółty, słomkowy kolor, szybko jednak ulega krystalizacji i nabiera kremowobiałej barwy. Cechuje go bardzo delikatny zapach i słodki smak.

Miód rzepakowy, dzięki dużej zawartości glukozy, wzmacnia organizm osłabiony wysiłkiem fizycznym i intelektualnym. Zaleca się go w leczeniu stanów zapalnych wątroby, woreczka żółciowego i układu pokarmowego. Wzmacnia serce i siłę jego skurczu poprzez dostarczenie mu substancji odżywczych. Rozszerza naczynia wieńcowe serca i reguluje ciśnienie krwi. Cechują go silne właściwości detoksykacyjne i stymulujące metabolizm komórkowy. Wyrównuje niedobory potasu w organizmie.

Miód rzepakowy poleca się jako zamiennik cukru do kawy, ponieważ jego łagodny słodki smak nie zdominuje naturalnego aromatu kawy.

Miód rzepakowy | Pasieka Andrzejewskich

Aktualności:

Do monitorowania naszych uli używamy aplikacji UlKonsola Aplikacja UlKonsola zobacz więcej >>

Pasieka Andrzejewskich

Robert Andrzejewski
Gogolewko
63-130 Książ Wielkopolski

tel.: 61 66 58 571
tel.kom.: 602 814 648
adres e-mail: miody@pasiekaandrzejewskich.pl

Poinformuj o nas znajomych: